Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό

Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, στο προηγούμενο κείμενο που αναφερόμασταν στα προβλήματα της πόλης, είχαμε αναφέρει τον περιφερειακό δρόμο και τις κόντρες που βάζουν πολλά αυτοκίνητα σχεδόν κάθε βράδυ. Μολις χθες το βράδυ συνέβη άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο και τα θύματα ήταν δύο νεαροί άνθρωποι που συμμετείχαν στους ανόητους αυτούς αγώνες.
Είναι τραγική αλήθεια ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ατυχημάτων συμβαίνουν από ανοησία και οι ανθρώπινες ζωές χάνονται, δυστυχώς, από χαζομάρα. Διότι οι κόντρες με τα αμάξια δεν προσφέρουν τίποτα και είναι επικίνδυνες τόσο για εκείνους που συμμετέχουν όσο και για τους αμέτοχους περαστικούς. Επειδή χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη λεωφόρο κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου, έχω γίνει μάρτυρας πολλές φορές αυτών των ηλίθιων "αγώνων" και η καρδιά μου έχει σφιχτεί μέχρι να φύγω από το μέρος εκείνο.
Εκεί όμως που θα ήθελα περισσότερο να σταθώ, είναι στην απουσία της Τροχαίας και ας μην βγει κανείς να πει το αντίθετο. Διότι, στις δεκάδες διελεύσεις μου κάθε μέρα και νύχτα, ποτέ δεν είδα κάποιο περιπολικό να περνάει από εκεί, ενώ σαφώς και γνωρίζουν, όπως και ολόκληρη η πόλη το τι ακριβώς γίνεται εκεί κάτω. Δυο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν άδικα, ως συνήθως και δεν μπορούν να επιστρέψουν ό,τι κι αν λέμε. Ας ελπίσουμε οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, έστω και με αυτόν τον τραγικό για δυο οικογένειες τρόπο, να συναισθανθούν την ανοησία που έκαναν τόσο καιρό και να σταματήσουν τους αγώνες. Κι εύχομαι η Τροχαία να μην αναλώνεται μόνο στην επιβολή προστίμων, αγνοώντας το τι γίνεται γύρω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: