Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Φεστιβάλ Άργους 2008

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Άργους 2008, στο αρχαίο θέατρο της πόλης και σε άλλους χώρους θα παρουσιαστούν τα παρακάτω έργα:

Βάκχες (Ευρυπιδης), Τετάρτη 30 Ιουλίου, ώρα 21.00

Πρόκειται για μια μοντέρνα άποψη της τραγωδίας του Ευρυπίδη, τοποθετημένης στη σημερινή εποχή, σε ένα φανταστικό χωριό της Θράκης. Παίζει ο Στράτος Τζώρτζογλου και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.
Τιμή εισόδου 15 ευρώ, μαθητικό - φοιτητικό 10 ευρώ.



Όρνιθες (Αριστοφάνης), Τετάρτη, 6 Αυγούστου, ώρα 21.00

Παρουσιάζεται η θρυλική παράσταση των Ορνιθων, την οποία τότε είχε μεταφράσει ο Βασίλης Ρώτας, είχε σκηνοθετήσει ο Κάρολος Κουν, ο Τσαρούχης είχε επιμεληθεί τα κοστούμια, ο Μάνος Χατζιδάκης τη μουσική και η Ζουζού Νικολούδη τη χορογραφία. Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ.


Οιδίπους Τύραννος - Επί Κολωνώ (Σοφοκλής), Τετάρτη 13 Αυγούστου, ώρα 21.00

Η δημοφιλής στο κοινό τραγωδία, θα ερμηνευθεί από την Καρυοφιλιά Καραμπέτη, το Δημήτρη Πιατά και πλειάδα ηθοποιών. Γενική είσοδος 14 ευρώ, φοιτητικό - μαθητικό 11 ευρώ.

Τα παντρολογήματα (Νικολάι Γκόγκολ), Σάββατο 9 Αυγούστου, ώρα 21.00, Νέος Κόσμος

Συνεργασία της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου "Πολιτιστική Αργολικη Προταση" με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού. Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη, Κυριακή 10 Αυγούστου, ώρα 21.00, περίβολος αρχαιολογικού μουσείου.

Έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Είσοδος 15 ευρώ.


Ας υπενθυμίσουμε πως, σε ό,τι αφορά στο Αρχαίο Θέατρο, απαγορεύεται το κάπνισμα, η κατανάλωση φαγητού και ποτού, τα ψηλά τακούνια, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η λήψη φωτογραφιών, η μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων.
Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η είσοδος είναι δωρεάν.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημαρχείο Άργους, στο ΚΕΠ του Δήμου Άργους, στην Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη, καθώς και στα εκδοτήρια του Αρχαίου Θεάτρου, δυο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.
Το Αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Τριπόλεως με τις οδούς Γούναρη και Αρχαίου Θεάτρου και πάρκινγκ υπάρχει παραπλεύρως του θεάτρου, καθώς και κατά μήκος των δρόμων. Η πρόσβαση γίνεται ως εξής:
Από Αθήνα: δεξιά στροφή στο Νοσοκομείο (οδός Ηρακλέους, προέκταση της οποίας αποτελεί η οδός Γούναρη)
Από Ναύπλιο: είσοδος στο Άργος μέσω της οδού Ναυπλίου, συνεχίζοντας μέχρι το τέλος του δρόμου χωρίς να στρίβετε, περνάτε την πλατεία ακολουθώντας την κατεύθυνση του δρόμου. Στη διχάλα στο τέλος του κάνετε αριστερά (οδός Φείδωνος), περνάτε την πλατεία της Λαϊκής Αγοράς και το Ειρηνοδικείο και στο τέλος του δρόμου δεξιά (υπάρχει πινακίδα).

(πηγή:www.argosculture.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: