Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Φωτεινοί σηματοδότες περιφερειακού:η πονεμένη ιστορία


Η περιφερειακή λεωφόρος συνδέει την παλιά εθνική οδό προς Τρίπολη με την οδό Άργους - Ναυπλίου. Εξαιτίας της, ολόκληρο το νότιο τμήμα της πόλης του Άργους γνωρίζει σταδιακά μεγάλη ανάπτυξη, ενώ από το δρόμο αυτό διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα που τον προτιμούν γιατί παρακάμπτει την πόλη με τη γνωστή της κίνηση. Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν ξανά σε αυτό το θέμα, ωστόσο για πολλοστή φορά τα φανάρια της διασταύρωσής της με την οδό προς Νέα Κίο δεν λειτουργούν και το αποτέλεσμα είναι η γνωστή κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς και το ότι συνεχώς απειλούνται ατυχήματα μιας και πολλοί ασυνείδητοι και δυστυχώς και ντόπιοι, δεν σταματούν καθόλου στο σημείο που αναβοσβήνουν τα πορτοκαλί φανάρια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση.
Η αδιαφορία των υπευθύνων έχει πλέον καταντήσει εκνευριστική, διότι είναι η πολλοστή φορά που δεν λειτουργούν οι σηματοδότες, αποτελώντας φαντάζομαι ρεκόρ βλάβης σηματοδοτών στο πανελλήνιο, όπως και ρεκόρ αργοπορίας στην επιδιόρθωση. Ταυτόχρονα, μαζί με τα παραπάνω ελληνικά φαινόμενα, απουσιάζει και η Τροχαία από το σημείο - καρμανιόλα, η οποία Τροχαία προφανώς ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αλκοτέστ του Σαββάτου σε προβλέψιμα κάθε φορά σημεία, παρά για τη συνολική ασφάλεια των οδηγών, οι οποίοι έχουν επίσης τη δική τους τεράστια ευθύνη στην απροσεξία.
Δεν πάει πολύς καιρός που θρηνήσαμε δύο θύματα στον περιφερειακό και αναρωτιέμαι πόσο ακόμη αίμα πρέπει να ξοδευτεί ώστε επιτέλους κάποιοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πράξουν εκείνα για τα οποία πληρώνονται, καθώς κι εκείνα για τα οποία ψηφίστηκαν από τον κόσμο.
Επίσης, αναρωτιέμαι, αν κανείς μπορεί να προσφύγει νομικά εναντίον κάποιου, ώστε η κατάσταση αυτή να πάψει κάποια στιγμή να υπάρχει και, επιτέλους, να πληρώσουν εκείνοι που αδιαφορούν, γιατί ειλικρινά δεν πάει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: