Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Ένα ιστολόγιο για το Άργος

Το ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στην πανάρχαια πόλη του Άργους και σκοπό έχει να αναδείξει τον παλμό μιας πόλης που, παρά το έντονο παρελθόν της, διανύει μια περίοδο παρακμής. Στην κατάσταση αυτή, κατά τη γνώμη μου, φταίνε μια σειρά από παράγοντες που ξεκινούν από τον καθένα πολίτη από όλους εμάς και φτάνουν μέχρι την κεντρική εξουσία, όμως δεν είναι ώρα ακόμη να τους θίξουμε.
Περισσότερο από το να γκρινιάζουμε και να στηλιτεύουμε, έχουμε σκοπό να δείξουμε στον επισκέπτη ότι έχει κάθε λόγο να επισκεφτεί την πόλη του Άργους και στον κάτοικο ότι έχει τη δύναμη να απαιτήσει τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να ζει σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον και σε μια πόλη φιλική αν και ξεχασμένη σχεδόν από όλους. Ο σκοπός που μας δίνει τη διάθεση για όλο αυτό το εγχείρημα είναι η αγάπη για τον τόπο μας, καθώς δεν κινούμαστε από πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα κίνητρα.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συμμετοχή όλων των αναγνωστών που δεν είναι κάτοικοι της πόλης αλλά περιηγητές της Ελλάδας και του διαδικτύου, στην οποία και ευελπιστούμε, γιατί οι επαρχιακές πόλεις αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και ο απομονωτισμός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.
Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στο διαδικτυακό χώρο της πόλης του Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: